26 juli 2007

Støperiet, nok en kulturhusflopp?

Bystyret har vedtatt at kommunen skal kjøpe Støperiet. Det er bra, men det er ikke nok. Bankettsalen på Klubben ble bygd med penger fra kommunen. Oseberg får hvert år millioner i subsidier. I begge tilfellene har det vist seg at samarbeidet mellom frivillig kulturliv og kommersielle hoteller ikke er lett. I praksis er det slik at kulturlivet i Tønsberg får leie på Oseberg bare når hotellet sjøl ikke trenger salen. Politikerne må ta lærdom av denne skandalen! Vi mangler ikke bare lokaler, men hjelp til å lage innhold til lokalene. Kulturlivet trenger noen som kan gi service, samordne og være behjelpelig på kulturlivets egne premisser.

SV foreslo derfor i bystyret at Støperiet må drives av kommunen, slik vi for eksempel gjør med idrettshaller. Forslaget ble støtta av kulturorganisasjonene, men ikke av de andre partiene. Nå håper vi at kultur kan bli et så viktig tema i valgkampen at flere partier vil støtte forslaget.

SV ønsker å styrke kulturpolitikken og kommunal service overfor frivillig kulturliv. Et av tiltakene vi foreslår er å gjenopprette et kommunalt kulturkontor ledet av en egen kultursjef.



Lars Egeland, ordførerkandidat for SV, Kaja Vintervold, 2. kandidat

Ingen kommentarer: