03 februar 2007

Bjørn Farmann: Siste ord er ikke sagt

Innlegg i Tønsbergs Blad:


Det er leit at Bjørn Farmann skal rives. Dette er gjennomgangstonen blant en rekke kjente tidligere elever ved Tønsberg Gymnas som TB har intervjua (unntatt Morten Steenstrup). Men siste ord er ikke sagt.

Tønsberg Kommunale Eiendom under ledelse av styreformann Pål Olsen har sørget for at vedlikeholdet av Bjørn Farmann har vært så dårlig at bygget er blitt helt ødelagt. Det er ikke tilfeldig at TKEs rapport om skadeomfanget og Bystyrets påfølgende vedtak om riving kommer et par uker etter at avtalen om å dele inntektene ved salg av eiendommen med Vestfold Fylkeskommune, falt bort.

Men SV vil ikke gi seg. Situasjonen var verre da vi bidro til å redde Tønsbergs Gamle Bibliotek på Haugar. Bulldoseren sto bokstavelig talt oppstilt utenfor bygget da SV fikk utsatt rivinga. Når rivinga først var utsatt kom flere på bedre tanker etter hvert. Bjørn Farmann er et gammelt monumentalbygg som det knytter seg mye historie til i Tønsberg. Etter SVs mening påhviler det TKE et ansvar for en grundig dokumentasjon på at bygget faktisk ikke lar seg redde. Nå må Tønsbergs innbyggere b på banen for å protestere mot bystyrevedtaket! De som vil verne byen kan være trygge på at de har SV som alliansepartner.


Lars Egeland
Gruppeleder for SV i Tønsberg bystyre

Ingen kommentarer: